top of page
Nicolle Verbeek therapie.png

Beeldende therapie

Bij beeldende therapie ga je op een creatieve manier aan de slag met je hulpvraag.

Door het gebruik van verf, potlood, krijt, klei, collages, én door in beweging te komen, ga je op zelfonderzoek uit om nieuwe inzichten te krijgen. Je hebt hiervoor geen ervaring nodig, alleen de bereidheid om jezelf open te stellen en toe te laten wat zich hierbij aandient.

Wat kan je verwachten bij beeldende therapie?

Bij beeldende therapie krijg je van mij creatieve opdrachten waarbij ik jou begeleid om je gedachten en gevoelens uit te drukken in beelden. Dit doe ik voornamelijk  door teken- en schilderopdrachten, maar dat kan ook door te werken met klei of collages. Een mogelijke opdracht is om een tekening te maken van je klacht, zoals bijvoorbeeld: 'Teken jezelf in die situatie'.  Je visualiseert dit in je gedachten en vertaalt het vervolgens naar een beeld op je papier.  Je kan dit beeld zien als een bron van informatie, waarbij we samen naar antwoorden zoeken, om zodoende nieuwe inzichten op jouw vraag te krijgen. Naast figuratieve opdrachten zijn er ook abstracte opdrachten. Hierbij word je bijvoorbeeld gevraagd om de energie of het gevoel in beeld te brengen.

34_edited_edited.png
Tekentherapie: Wat kan je verwachten
Je onderbewuste

Informatie uit je onderbewuste

Het gevormde beeld bevat niet alleen informatie die je bewust hebt gecreëerd, maar ook informatie dat in je lichaamsgeheugen ligt opgeslagen en waarvan je je niet bewust bent. Elk beeld onthult zowel bewuste als onbewuste aspecten van jezelf, en biedt inzicht in je sterke en zwakke punten. We onderzoeken de energie in de tekening, het gebruik van kleuren, de interactie tussen elementen, de symboliek van vormen en de plaats op het papier. Bovendien geeft een tekening de mogelijkheid om objectief en van een afstand naar het beeld te kijken. Door samen de tekening te analyseren, ontstaan er nieuwe inzichten om jouw vraag aan te pakken en de controle over je eigen leven te herwinnen.

Holistisch
2.png

Holistisch

In mijn sessies werk ik vanuit een holistische visie. Dat betekent dat ik samen met jou ga onderzoeken welk effect jouw klacht op zowel je emotionele,  lichamelijke en sociale leven heeft. Als je op een holistische manier naar een probleem kijkt, let je op alle aspecten die met het probleem te maken hebben. We zullen ons dus niet alleen focussen op het probleem zelf, maar ook op wat jouw lichaam je vertelt, je gevoelens, en het effect van en op je omgeving. Zodra al deze aspecten van jezelf in harmonie en in balans met elkaar zijn gaat je leven weer stromen.

Lichaamswerk

Lichaamswerk

Het lichaam slaat alle bewuste en onbewuste ervaringen op die het heeft meegemaakt. Met oefeningen die aansluiten op het thema en/of de tekening maak je contact met je lichaam en de daarin opgeslagen trauma’s of stress. Hiermee geef je jezelf de ruimte om diep te voelen en te ervaren wat er in je lichaam speelt en om in contact te komen met je innerlijke zelf. Door je hiervan bewust te worden geef je jezelf de kans om te groeien en te helen op fysiek, emotioneel, cognitief en sociaal niveau. Het is een waardevolle en essentiële toevoeging aan een sessie, dat je zal helpen om als persoon in zijn geheel te genezen.

Zonder titel (1817 x 713 px).png

Afgestemd op jou

In mijn sessies onderzoeken we telkens opnieuw wat jij op dat specifieke moment nodig hebt. Door middel van kunstzinnige, creatieve en tekenopdrachten, diepgaande gesprekken en lichaamsgerichte oefeningen, nodig ik je uit om contact te maken met je hoofd, hart en lichaam om zo nieuwe inzichten te verkrijgen en blokkades te doorbreken.

Eerst plannen we een intakegesprek. Tijdens deze intake bespreken we waar je tegenaan loopt en wat je graag wil bereiken. Dit kan eenmalig zijn, of in meerdere sessies. We overleggen steeds samen waar jij behoefte aan hebt. Vanuit vrijheid, veiligheid en vertrouwen.

Afgestemd op jou
Bewust Zijn

Kunstzinnig Bewust Zijn

Door eerst je klacht in beeld te brengen, en je daarna bewust te worden van de signalen van je lichaam, kom je weer in verbinding met jezelf.

 


Door je bewust te worden van je aanpassingen en conditioneringen kan je los gaan laten wat niet bij jou hoort. Hierdoor ontstaat er ruimte om te kunnen zijn wie je bent.

 

Door kunstzinnig bezig te zijn kom je steeds dichter bij jouw ware 'ik', bij wie jij werkelijk bent.

Hierdoor ga je leven vanuit je hart en intuïtie.

Je vertrouwen in en overgave aan het leven groeit, en hiermee groeit tevens jouw Bewust Zijn.

Kopie van Nicolle Verbeek_edited_edited_

Waar kan beeldende therapie bij helpen?

IMG_3031_edited_edited.png

Grenzen

Beeldende therapie (en zeker in combinatie met lichaamswerk) helpt je om je grenzen te voelen, en ook te leren aangeven. 

13.png

Manipulatie

Narcistische mishandeling, indoctrinatie, manipulatie, brainwashing enz.

Door hierover beeldend te werken kan je er van een 'afstand' naar kijken en jouw kracht en hulpbron vinden om te gaan staan voor jezelf.

Sprakeloos

Als het lastig voor je is om over je probleem te praten, geeft beeldende therapie jou de mogelijkheid je emoties en gedachtes via beelden uit te drukken.

11.png

Misbruik

Seksueel misbruik, machtsmisbruik, en intimidaties op de werkvloer of in privé-leven.

Door erover te tekenen neem je de regie over je eigen lichaam en leven terug.

10.png

Jeugdtrauma

Het werkt bevrijdend en verhelderend om jeugdtrauma's in beeld te brengen. Hierdoor kan je het een plek geven in je leven en de emoties die ermee gepaard gaan leren voelen en uiten.

5_edited.png

Lichaam & geest

Beeldende therapie geeft verlichting bij lichamelijke en geestelijke klachten. Je 'tekent je hoofd leeg' en ervaart daardoor meer rust. Daarnaast geeft het inzichten waar de klachten door zijn ontstaan.

14.png

Pesten en geweld

Lichamelijk en geestelijk geweld,

buitensluiting, pesten, enz..

Beeldende therapie kan de communicatievaardigheden verbeteren, en het cognitief en sociaal functioneren verbeteren.

4.png

Dilemma's

Vragen rond identiteit, wensen, dromen, relaties; beeldend werken werkt verhelderend.

Het lichaamswerk geeft daarnaast ook inzichten in de uitwerking op je lichaam: je pijnpunten en blokkades houden verband met je geest.

Kosten

Kennismakingsgesprek (30 minuten):  € 30,-

Intakegesprek met sessie (1,5 uur):   € 90,-

Sessie (1,5 uur):   € 90,-

Afzeggen van je afspraak kan tot 24 uur voor aanvang van je sessie.

Afspraken die na deze tijd worden afgezegd of niet nagekomen worden worden volledig in rekening gebracht.

bottom of page