top of page

Aboriginal painting

Datum

Vrijdag 19.01.2024

Tijd

10.00u - 17.00u

Prijs

€ 90,-

Wie

Pastel Sneeuw Verjaardag Foto Collage-3.png

Volwassenen

Wanneer

19.01.2024

Materialen

Ontwerp zonder titel-15.png
 • Schildersdoek

 • Acrylverf

 • Acrylverf voor dotpainting

 • Stokjes, kwastjes

Kosten

€ 90,-

Inclusief

 • Alle materialen

 • Koffie, thee, limonade

 • Zoet en fruit

 • Soep bij de lunch (zelf je brood meenemen)

Waar

Tekenschool Poppetje Colla

Middeloolaan 5

Driehuis

nicolle@poppetjecolla.com

Over de workshop

Aboriginal kunst is een van de oudste en meest unieke kunstvormen ter wereld. Het is een techniek waarbij kleine stipjes verf op een canvas worden aangebracht om zo een afbeelding te creëren. Het is een zeer gedetailleerde en tijdrovende techniek, maar het resultaat is prachtig. Het maken van een dot-painting vereist geduld en precisie. Met een penseel met fijne punt of zelfs met een tandenstoker worden de stippen zorgvuldig in een patroon geplaatst. In de Aboriginal traditie vertegenwoordigen de patronen vaak elementen uit de natuur of een verhaal uit de cultuur van de kunstenaar. In de tekentaal staat een punt voor je IK-kracht. Met iedere stip zeg je als het ware “Dit ben ik”.


Lang voordat de eerste blanke Australië betrad, bestond daar al een lange mondelinge traditie van verhalen uit de Droomtijd. Voor de Aborigines behoren de dieren, planten en geesten tot hun voorouders en zusters, moeders en vaders. Zij worden Kobong ofwel totems genoemd en bieden bescherming, brengen hen in contact met het spirituele, en slepen hen door moeilijke momenten heen.


Deze dag gaan we aan de slag met jouw wensen, (levens)vragen, uitdagingen; vragen die jou bezig houden, en waar je je graag verder in wil verdiepen.  Je gaat diepere lagen van het onderbewuste in jezelf aanboren. We doen een korte meditatie en trekken daarna een kaartje uit 'Het orakel van de Droomtijd'.

De kaarten en de bijbehorende inspirerende duidingen daarvan verdiepen je inzicht en helpen je om je doel of wens concreet te maken. Het zijn metaforen voor het proces op weg naar je wens/doel.

Het kaartendeck is gebaseerd op het spirituele gedachtgoed van de Aborigines. De kaarten zijn gemaakt door aboriginal kunstenaars, en bij iedere kaart hoort een oeroude Dreaming (verhaal) dat opnieuw verteld en uitgelegd wordt. Het leggen van een kaart is een manier om naar onbewuste thema's te kijken die in ons dagelijks leven een rol spelen, en om hierin de sleutel te vinden tot de oplossing van je hulpvraag.


De kaart(en) die je getrokken hebt zijn jouw inspiratie voor je kunstwerk. Je kan ervoor kiezen om de afbeelding op de kaarten (deels) na te maken. Er kan ook een nieuw beeld bij je ontstaan wat symbool staat voor jouw wens/doel of juist jouw hulpbron.

Of laat jij je onderbewuste helemaal vrij stromen door een intuïtief schilderij te maken?


Inclusief:

 • Alle materialen

 • Koffie, thee, fruit, lekkers, soep tijdens de lunch


Zelf meenmenen:

 • Brood voor de lunch

 • Aantekeningenboekje/bullet journal o.i.d om aantekeningen in te maken. Heb je dit niet, dan krijg je van mij papier om op te schrijven.

 • Je telefoon om een foto te maken van de kaarten en de beschrijving uit het boek.


Minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers


Heb je vragen? Stuur me gerust een mailtje!
bottom of page